bhibu

Unique products. Cruelty-free materials. Shop now >

Transstruktura built Dark House with Concrete Interior in Berlin Forest

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

The house for a family of four built in a Berlin pine forest in Brandenburg village is the work of the architectural studio Transstruktura with a focus on high standards of living with an ecological context. Their goal in the project “Single-family house Schulzendorf” was to build a building with a typical gable roof from the post-war period and with the modern style of today’s typical houses. The architects really succeeded in connecting contemporary design with history.

The facade of the house is lined with vertical wooden boards made of pine, which gives the building a distinctive look. The whole two-storey building is built of solid wood and concrete on a narrow plot, and the house is open to several external areas of the garden. The heart of the house was created in a 15 meter long room with a concrete wall and pale shades that reflect the outside light into the dark architecture. Here is a kitchen area set in the middle of the room ending in a sunny dining room overlooking the southern part of the plot. The living room is on the opposite side from the dining room, and is in a minimalist style where there are really few decorations. The second floor can be reached by concrete stairs with steel DIY railings. From the upper corridor with a smaller den in the wall, you can get to the main bedroom and children’s rooms, which are placed side by side. In the upper part, the concrete heated floor is enlivened by white lacquered wood on the walls, which made the space even more cozy.

In the 186 m2 interior, the designers left an extremely pleasant atmosphere with an inconspicuous combination of industrial, modern and natural style into one whole.

Property size: 827 m². Project team: Andreas Heim, Nataliya Sukhova, Viktor Hoffmann. Photography: Klemens Renner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dessier residence by naturehumaine

Dessier residence by NatureHumaine

„There is beauty in simplicity.“ Standing next to charming houses in the area of Plateau Mont-Royal in Montréal, Canada, the family residence shows us perfect

Social Decay by Andrei Lacatusu

Ruined life of social media

Andrei Lacatusu is a digital artist from Romania, specialized in 3D visualizations. He called this series a Social delay. Great idea how the logos of

Luxury house as an art object

Skilful people from the studio linea architects have created a house with an unusual appearance, in which you will feel as if you are walking

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more.