Quarter Glass House: Geometry in Architecture by Proctor & Shaw

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

The owners of the brick residence in London’s district have commissioned architects from the studio Proctor & Shaw to connect the side, demolished part of the house with the back garden, which opened up new possibilities for a handsome space. The architects therefore embarked on the Quarter Glass House project, in which they slightly separated the elongated room with a lowered two-step staircase. „The architects designed a wrap-around L-shaped extension with angular glazing, allowing the requirements of the site to naturally dictate the form of the building.“

A private plot of land, hidden from the view of the neighbors, opens outwards, while enough light is brought inwards through geometrically asymmetrical shutters. The interior itself is a reflection of subtlety and sophisticated design down to the last detail. The spacious kitchen unit in pale green sits together with the furniture on gray tiles, while in the ceiling part, a wooden structure is revealed. At first glance, the gray facade of the new volume does not even seem to belong to the typical English architecture, which brings a bit of dynamism to the house.

„The process was creative, collaborative and fun. The end result is an extraordinary space that has transformed the way we live“, clients write.

House size before (sqm): 172m2. House size after (sqm): 186m2. Location: Wimbledon Park, South London. Kitchen joinery: Ikea/Naked Doors. Photography: Stale Eriksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Related articles

Coolpaste - Academic Project by Allan Gomes

Stop plastic teeth paste

Allan Gomes academic project for Minas Gerais Federal University has come up with a Eco-friendly packaging for toothpaste. Current solutions are more harmful to our

Spacious apartment in Kiev

One of the highest goals in the form of art is to create a beautiful interior design, just like this project designed by the skilful

Vacation House by Tharik Mohammed

Vacation forest house

Tharik Mohammed is a designer who specializes in 3D interior visualization. Comes from India, but currently lives in Hamburg, Germany. This design will surely appeal

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more.